Alexandria Ocasio-Cortez a Met-gálás ruhájával üzent: „Adózzanak a gazdagok”

DIVAT
2021 szeptember 14., 07:38
comments 3

A kiváltságosok jelmezbálján, ahol Kim Kardashian egy hatalmas fekete foltnak öltözött, Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő is megjelent egy fehér estélyiben, aminek hátulján hatalmas piros betűkkel az volt olvasható: „Tax the rich”, vagyis „Adózzanak a gazdagok”.

Az adománygyűjtő eseményre a belépőjegy a Bloomberg szerint egyáltalán nem mellékesen 35 ezer dollárba, vagyis több mint tízmillió forintba került.

photo_camera Alexandria Ocasio-Cortez és Aurora James Fotó: DIMITRIOS KAMBOURIS/Getty Images via AFP

Ocasio-Cortez Instagramján azt íra: „Még mielőtt bárki elkezdene őrjöngeni, a New York-i tisztségviselőket rendszeresen meghívják a Met-gálára, mert feladataink közé tartozik a városunk kulturális intézményeinek felügyelete is.”

A ruháról azt írta, kölcsönözte, tervezője pedig „egy fekete bevándorló”, Aurora James, aki 2020 augusztusában szerepelt a Vogue címlapján is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt