Fogadási csalások miatt 1400 embert állított elő az Interpol

bűnügy
2021 szeptember 14., 15:06

Összehangolt európai és ázsiai rendőri akció során labdarúgó-mérkőzésekhez kapcsolódó fogadási csalásokkal összefüggésben 28 országban közel 1400 embert állítottak elő.

Az Interpol közölte, hogy ez már a 8. ilyen jellegű akciójuk volt, a mostani műveletekben lefoglaltak 7,9 millió amerikai dollár értékű készpénzt, valamint számítógépeket és mobiltelefonokat, amik 465 millió dollár értékű fogadásokhoz kapcsolódnak.

Az egyik központ Hongkong volt, ahol több mint 800 embert állítottak elő (köztük az egyik csoport feltételezett vezetőjét), lefoglaltak 2,7 millió amerikai dollárnyi készpénzt, valamint megszereztek egy olyan adathordozót, ami több 100 millió dollárt eredményező fogadásokról találtak részleteket. Ez a helyi rendőrök egyik legsikeresebb ilyen jellegű akciója volt.

Sajtótájékoztató a hongkongi akció után
photo_camera Sajtótájékoztató a hongkongi akció után Fotó: Interpol

A lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet szerint a gyanús fogadások kapcsolódnak a sportág legutóbbi, nyári Európa-bajnokságához is.

Az Interpol emlékeztetett: az illegális szerencsejáték óriási nyereséget termel különböző bűnszervezeteknek és melegágya a pénzmosásnak meg a korrupciónak. Az eddigi nyolc akcióban összesen 19 100 embert állítottak elő, 63 millió dollárnyi készpénzt foglaltak le, és több mint 4000 illegális fogadást lepleztek le, amik 7,3 milliárd dollárnyi forgalmat generáltak.

A közleményben felsorolt 28 közreműködő ország között szerepel Magyarország is. (Interpol via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.