Két hét alatt közel háromszorosára nőtt a kórházban ápolt covidosok száma

járvány
2021 szeptember 14., 07:25

Az iskolai oltások előtti szintre csökkent, sőt kicsit ahhoz képest is visszaesett az elsőként beadott oltások száma. A keddi jelentés szerint kevesebb mint 3000 ember kapta meg hétfőn a koronavírus elleni vakcina első adagját. Az elmúlt heti átlag 3178.

link Forrás

Ezek szerint a növekvő fertőzésszámok és a romló kórházi adatok egyelőre nem hozták meg a lakosság kedvét az oltáshoz. Már 300-an vannak kórházban fertőzéssel, két hete még 119-en voltak. Most 43-an vannak lélegeztetőgépen, két hete 13-an voltak.

Az elmúlt héten naponta átlagosan 290 új fertőzöttet azonosítottak, augusztus végén fele ennyit. Ha azt nézzük, hogy az elmúlt héten hány százalékkal nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a megelőző héthez képest, Heves, Hajdú-Bihar és Csongrád-Csanád áll az élen 94, 80 és 78 százalékkal.

link Forrás
link Forrás

Négy új áldozata is van a járványnak, ebben a tekintetben is látszik a romló tendencia.

link Forrás

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.