Mégsem bukják az állami ösztöndíjas helyüket, akik elszúrták az előző tanévüket

oktatás
2021 szeptember 14., 19:42

Kedd este megjelent az a kormányrendelet, ami alapján október közepéig állami ösztöndíjjal támogatott képzési formára kell átsorolni azokat a hallgatókat, akiket a 2020/2021-es tanév eredményei alapján soroltak át önköltséges képzési formára. Vagyis mégsem bukják az állami félévüket azok, akik a járvány alatt nem tudták teljesíteni a bennmaradáshoz szükséges feltételeket.

Az Eduline gyűjtés szerint az állami ösztöndíjas hely megőrzésének feltétele eddig az volt, hogy az utolsó két aktív félévben átlagosan legalább 18 kreditet kell szerezni, vagyis az első évben legalább 36-ot, másrészt el kell érni az intézmény által meghatározott tanulmányi átlagot.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter múlt kedden arról beszélt, hogy ezek az átsorolások nagyjából ötezer hallgatót érinthetnek. Ezt azzal indokolta, hogy az előző tanévben távoktatás volt, és elképzelhető, valaki emiatt nem tudta az elvárt teljesítmény nyújtani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.