Mégsem bukják az állami ösztöndíjas helyüket, akik elszúrták az előző tanévüket

szeptember 14., kedd 19:42

Kedd este megjelent az a kormányrendelet, ami alapján október közepéig állami ösztöndíjjal támogatott képzési formára kell átsorolni azokat a hallgatókat, akiket a 2020/2021-es tanév eredményei alapján soroltak át önköltséges képzési formára. Vagyis mégsem bukják az állami félévüket azok, akik a járvány alatt nem tudták teljesíteni a bennmaradáshoz szükséges feltételeket.

Az Eduline gyűjtés szerint az állami ösztöndíjas hely megőrzésének feltétele eddig az volt, hogy az utolsó két aktív félévben átlagosan legalább 18 kreditet kell szerezni, vagyis az első évben legalább 36-ot, másrészt el kell érni az intézmény által meghatározott tanulmányi átlagot.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter múlt kedden arról beszélt, hogy ezek az átsorolások nagyjából ötezer hallgatót érinthetnek. Ezt azzal indokolta, hogy az előző tanévben távoktatás volt, és elképzelhető, valaki emiatt nem tudta az elvárt teljesítmény nyújtani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt