Koronavírus-számok Magyarországon 9/24/2021
Elhunytak + 6 Σ 30 151
Kórházban + 27 Σ 438
Fertőzöttek + 531 Σ 820 078
Tesztek + 14 435 Σ 6 858 523
Oltottak + 4 264 Σ 5 873 523
A legújabb trendek

Öt árva gyereket hagyott hátra a koronavírusban elhunyt kaliforniai pár

szeptember 14., kedd 14:10
10

Davy és Daniel Macias 19 hét különbséggel haltak bele a koronavírus súlyos tüneteibe, ezzel öt árvát hagyva maguk után. A kaliforniai pár ötödik gyermekük megszületése előtt kapta el a betegséget. A nagyszülők szerint többet akartak tudni a vakcinák hatásáról, ezért nem vették fel az oltást.

Fotó: Gofundme

A pár másfél évig nagyon óvatosan élt, de az oltás nélkül még ez sem volt elég ahhoz, hogy ne kapják el a vírust. Minden felületet folyamatosan fertőtlenítettek, minden hazatérés után fürödtek, házhoz szállítással oldották meg a bevásárlást is, viszont nem oltatták be magukat.

„Nem az volt a baj, hogy nem akarták az oltást, tervezték, hogy felveszik” - mondta Terry Macias, a nagymama. Szerinte a pár nem kapott elég információt, ezért nem voltak megbizonyosodva arról, hogy biztonságosak a vakcinák.

Davy, a dél-kaliforniai szülésznő 7 hónapos terhes volt, amikor pozitív koronavírus teszttel kórházba szállították. Az orvosok császármetszéssel segítették világra az újszülöttet, de az anya már nem ébredt fel, augusztus 26-án meghalt. Eközben Danielt, az apát is ugyanabban az intézményben kezelték. Ő még képeken láthatta újszülött lányát, de szeptember 9-én ő is belehalt a vírus okozta komplikációkba.

A kislánynak a mai napig nincs neve. Az anya halála után a nagyszülők arra vártak, hogy az apa dönthessen a névről felépülése után. A kórházi dolgozók ‘Baby Girl’-nek hívják a kisbabát. (CNN)

A cikket Lénárd Lili írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt