Becsődölt a kisvárdai csigagyár

szeptember 15., szerda 7:44
15

Augusztus végén indított csődeljárást a Nyíregyházi Törvényszék Bourgogne Gastronomie Kft., vagyis a Kisvárdán állami hitelből felhúzott és két évvel ezelőtt átadott éticsiga-feldolgozó üzem ellen, írja az mfor.hu. A lap úgy tudja, a cég a dolgozóinak is többhavi fizetéssel tartozik.

Az mfor.hu szerint már a járvány előtt is akadtak gondok, mert már az alapkő-letétel után, 2017-ben indított a NAV egy végrehajtást a cég ellen, ami ellen jelenleg is több végrehajtás van folyamatban.

A csigafeldolgozó beruházás 6,5 milliárd forintból valósult meg, amihez az állami Eximbank biztosított 4,8 milliárd forintos hitelt, de az mfor.hu szerint nem ez az egyetlen bejegyzett zálogjog a cégnél. Úgy tudják, a Bourgogne Gastronomie Kft.-nél már 2019-ben jelentős, 7 milliárd forintos adósság halmozódott fel, de a 2020-as állapotáról egyelőre semmit sem tudni, mert a cég nem adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt