Becsődölt a kisvárdai csigagyár

gazdaság
2021 szeptember 15., 07:44
comments 11

Augusztus végén indított csődeljárást a Nyíregyházi Törvényszék Bourgogne Gastronomie Kft., vagyis a Kisvárdán állami hitelből felhúzott és két évvel ezelőtt átadott éticsiga-feldolgozó üzem ellen, írja az mfor.hu. A lap úgy tudja, a cég a dolgozóinak is többhavi fizetéssel tartozik.

Az mfor.hu szerint már a járvány előtt is akadtak gondok, mert már az alapkő-letétel után, 2017-ben indított a NAV egy végrehajtást a cég ellen, ami ellen jelenleg is több végrehajtás van folyamatban.

A csigafeldolgozó beruházás 6,5 milliárd forintból valósult meg, amihez az állami Eximbank biztosított 4,8 milliárd forintos hitelt, de az mfor.hu szerint nem ez az egyetlen bejegyzett zálogjog a cégnél. Úgy tudják, a Bourgogne Gastronomie Kft.-nél már 2019-ben jelentős, 7 milliárd forintos adósság halmozódott fel, de a 2020-as állapotáról egyelőre semmit sem tudni, mert a cég nem adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.