HVG: A Momentum és a DK jelöltje is megverheti a Fideszt a Hegyvidéken

2021 szeptember 15., szerda 14:02

Akár a momentumos Hajnal Miklós, akár a DK jelöltje, Komáromi Zoltán nyeri a hegyvidéki ellenzéki előválasztást, az ellenzéki összefogás jelöltjének van esélye megverni a fideszes Fürjes Balázst a 2. és 12. kerületeket magában foglaló Budapest 3. választókerületben - ez derült ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG megbízásából készített a kutatócég.

A felmérés szerint Hajnal 50:42 arányban, Komáromi pedig 47:45 arányban nyerhetne Fürjes Balázzsal szemben.

Komáromi Zoltán, Hajnal Miklós és Visi Piroska a Partizán előválasztási vitáján.

Az előválasztáson a Medián kutatása szerint most Hajnal Miklós áll nyerésre, rá az ellenzéki szavazók 42, a biztosan szavazók közül pedig 43 százalék voksolna. Komáromit a kormányváltást akaró összes választó 33 százaléka támogatná, a biztos szavazók között viszont 39 százalék a támogatottsága, amit a HVG azzal magyaráz, hogy a DK egyelőre jobban tudta mozgósítani a szavazóit.

Hajnalt az előválasztáson a Momentum mellett a MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és az Új Kezdet támogatja, Komáromit pedig saját pártján kívül az LMP és a Liberálisok. Az előválasztáson a harmadik jelölt Visi Piroska, az Új Világ Néppárt jelöltje, akit a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt