HVG: A Momentum és a DK jelöltje is megverheti a Fideszt a Hegyvidéken

POLITIKA
2021 szeptember 15., 14:02

Akár a momentumos Hajnal Miklós, akár a DK jelöltje, Komáromi Zoltán nyeri a hegyvidéki ellenzéki előválasztást, az ellenzéki összefogás jelöltjének van esélye megverni a fideszes Fürjes Balázst a 2. és 12. kerületeket magában foglaló Budapest 3. választókerületben - ez derült ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG megbízásából készített a kutatócég.

A felmérés szerint Hajnal 50:42 arányban, Komáromi pedig 47:45 arányban nyerhetne Fürjes Balázzsal szemben.

photo_camera Komáromi Zoltán, Hajnal Miklós és Visi Piroska a Partizán előválasztási vitáján.

Az előválasztáson a Medián kutatása szerint most Hajnal Miklós áll nyerésre, rá az ellenzéki szavazók 42, a biztosan szavazók közül pedig 43 százalék voksolna. Komáromit a kormányváltást akaró összes választó 33 százaléka támogatná, a biztos szavazók között viszont 39 százalék a támogatottsága, amit a HVG azzal magyaráz, hogy a DK egyelőre jobban tudta mozgósítani a szavazóit.

Hajnalt az előválasztáson a Momentum mellett a MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és az Új Kezdet támogatja, Komáromit pedig saját pártján kívül az LMP és a Liberálisok. Az előválasztáson a harmadik jelölt Visi Piroska, az Új Világ Néppárt jelöltje, akit a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.