Nem kér Ausztriában menedékstátuszt Afganisztán bécsi nagykövete

afganisztán
2021 szeptember 15., 04:08
comments 1

Maniza Bahtari azt mondta, folytatja tevékenységét hazája nagyköveteként, és az azt követő időre is „vannak már tervei”, ehhez pedig hozzátette, hogy az ausztriai menekültstátusz nem tartozik ezek közé. „Lehet, hogy majd turistaként visszatérek még ide.”

photo_camera Fotó: Facebook/Manizha Bakhtari

„Én vagyok Afganisztán hivatalos nagykövete Bécsben. Az afgán embereket képviselem” – mondta a tálibok hatalomátvételét ellenző Bahtari, aki arról beszélt, ő most emberek millióit is képviseli, akiknek nincs hangjuk. Kijelentette, hogy csak akkor fog lemondani jelenlegi tisztségéről, ha a tálibokat nemzetközileg elismerik.

A tálibokat azonban ő sem ismeri el legitim kormányként, mert rengeteg bizonyíték van arra, hogy terroristák.

Ezzel együtt viszont azt is mondta, hogy a humanitárius segélyezés ügyében együtt kell dolgozni a tálibokkal. „Van más választásunk? Nincs. Segítenünk kell az embereken.” (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.