Rasszistának nevezték a Balenciaga 350 ezer forintos mackónadrágját

DIVAT
2021 szeptember 15., 05:54
comments 13

A Balenciaga nemrég piacra dobott, mindössze 1190 dollárba, vagyis több mint 350 ezer forintba kerülő melegítőnadrágját nemrég rasszistának nevezték egy TikTok-posztban, amiért a nadrág derekához hozzávarrtak egy csíkot, mintha kilógna alóla egy kockás boxeralsó. Vagyis egyetlen túlárazott melegítőnadrággal el lehet érni, hogy úgy nézzen ki az ember, mint egy random rapper a kilencvenes évekből.

@mr200m__

You know when something feels racist 🥲😂 @sxbwxyy I have questions #fypシ

♬ original sound - Mr200m

A közösségi médiában megjelent kommentek egy része szerint a nadrág „kettős mércét alkalmaz”, de olyanok is voltak, akik szerint a boxerrel kombinált melegítőben semmi rasszista nincs.

A Balenciaga marketingvezetője az ügyben azt nyilatkozta, a márka gyakran készít olyan darabokat, amikben több különböző ruhát kombinálnak, például melegítőnadrággal kombinált farmer vagy pólóval kombinált ing.

link Forrás

A BBC cikkében emlékeztet arra, hogy a kilencvenes években elterjedt boxervillantó stílus miatt néhány amerikai államban külön törvényt hoztak, miszerint nem lehet így viselni a nadrágot, a kritikusok szerint pedig ezzel igazságtalanul diszkriminálták a feketéket. Néhány államban ezt a törvényt azóta már hatályon kívül helyezték, amiért a rendőrök a lógó nadrágokat sokszor ürügyként használták a feketék őrizetbe vételére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.