Több meggyilkolt ember holttestét találták meg egy mexikói lakóházban

külföld
2021 szeptember 16., 4:21

Tíz holttestet találtak a Mexikó központi részén található Zacatecas állam azonos nevű városának közelében, egy lakóházban. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint az eddig még azonosítatlan holttesteket egy lakossági bejelentés nyomán találták meg.

A Mexico News Daily információi szerint a ház, amiben a holttesteket találták, közel van egy farmhoz, amely Miguel Alonso Reyes volt kormányzó tulajdonában van.

Jelenleg a holttesteket próbálják azonosítani, hogy meg tudják állapítani a nemüket, a személyazonosságukat, és a haláluk okát.

photo_camera Zacatecas Fotó: MICHAEL RUNKEL/robertharding via AFP

A hatóságok a héten arról számoltak be, hogy nemrég 1500 ember menekült el a drogbandák miatt Jerez városából, ahol végül sikerült felszámolni a drogbandák hat táborhelyét és nyolc megfigyelési pontját.

Zacatecas az Egyesült Államokba irányuló drogcsempészet útvonalán fekszik, a drogbandák miatt pedig rengetegen próbáltak és próbálnak elmenekülni.

Mexikóban számos drogkartell és egyéb banda rivalizál egymással a befolyásért és az illegális tevékenységek ellenőrzéséért, gyakran kihasználva korrupt kapcsolataikat politikusokkal és rendőrökkel. Naponta átlagosan csaknem száz gyilkosságot követnek el, és már több mint 90 ezer embert tartanak nyilván eltűntként. A legtöbb gyilkossági ügyet sosem sikerül feltárni. (MTI/Mexico News Daily)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt