37 éve feladott palackpostát mosott partra a víz Hawaiin

külföld
2021 szeptember 17., 05:14

37 évvel ezelőtt Japánban vízre bocsátott palackpostát mosott Hawaii partjára a víz.

A palackot egy középiskolás tette vízre 1984-ben egy iskolai tudományos kör projektjének a részeként, amivel az óceáni áramlatokat akarták megfigyelni a tanulók. A projekt 1 éven keresztül tartott, és ezalatt körülbelül 750 üveget adtak fel vízi postán Miyakejima szigetén.

E palackok közül már 2002-ben is találtak egyet, igaz, akkor nem jutott messzire az üzenet, Japán egyik déli szigetén bukkantak rá. A mostani üzenetet viszont egy 9 éves kislány találta meg júniusban Hawaii egy sziklás partszakaszán.

Az üzenetben japánul, angolul és portugálul az állt, hogy keressék fel a palackot vízre bocsátó japán iskolát. A kislány eleget tett a kérésnek, szeptemberben visszaküldte az üzenetet a japán gimnáziumnak és mellékelt hozzá egy rajzot is, amin ő és a testvére sushit esznek.

Az iskola igazgatóhelyettese azt mondta, hogy azt hitték, 2002-ben az utolsó ilyen üzenetet találták meg, nem gondolták, hogy felbukkan még egy. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.