37 éve feladott palackpostát mosott partra a víz Hawaiin

külföld
2021 szeptember 17., 5:14

37 évvel ezelőtt Japánban vízre bocsátott palackpostát mosott Hawaii partjára a víz.

A palackot egy középiskolás tette vízre 1984-ben egy iskolai tudományos kör projektjének a részeként, amivel az óceáni áramlatokat akarták megfigyelni a tanulók. A projekt 1 éven keresztül tartott, és ezalatt körülbelül 750 üveget adtak fel vízi postán Miyakejima szigetén.

E palackok közül már 2002-ben is találtak egyet, igaz, akkor nem jutott messzire az üzenet, Japán egyik déli szigetén bukkantak rá. A mostani üzenetet viszont egy 9 éves kislány találta meg júniusban Hawaii egy sziklás partszakaszán.

Az üzenetben japánul, angolul és portugálul az állt, hogy keressék fel a palackot vízre bocsátó japán iskolát. A kislány eleget tett a kérésnek, szeptemberben visszaküldte az üzenetet a japán gimnáziumnak és mellékelt hozzá egy rajzot is, amin ő és a testvére sushit esznek.

Az iskola igazgatóhelyettese azt mondta, hogy azt hitték, 2002-ben az utolsó ilyen üzenetet találták meg, nem gondolták, hogy felbukkan még egy. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt