A Freeszfe és Pál Márton nyerte a TASZ SZABAD-díját

díj
2021 szeptember 17., 9:36

A legszabadabb magyar díját végül Pál Márton, a Család az család kampány elindítója és a Freeszfe Egyesület nyerte, olvasható a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményében.

Az idei volt a harmadik alkalom, hogy a TASZ SZABAD-díjjal jutalmazta azokat, akik bátor tetteikkel, kiállásukkal egy szabadabb Magyarországhoz járultak hozzá. A jelöltek személyére bárki tehetett javaslatot, közülük választottak ki kilencet a szervezők, majd közönségszavazással, illetve a zsűri szavazataival dőlt el, hogy kik kapják a díjakat, amiket a Stopper Úszóházon tartott gálán adtak át.

„Arra jöttünk rá, hogy nekünk, szivárványcsaládoknak is muszáj tennünk valamit azért, hogy a hazánk szabadabb, elfogadóbb, klasszabb hely legyen” – mondta Pál Márton, aki elindította „A család az család” kampányt, és ezzel elnyerte az idei közönségdíjat.

„Hiszünk a nyíltságban, az átláthatóságban, a közösségi gondolkodásban, mindez a mai Magyarországról egyre kevésbé mondható el” – jelentette ki Csató Kata bábrendező, amikor a Freeszfe képviseletében átvette a zsűri díját.

A BOOKR Kids különdíját a Csörögi Tanoda munkatársai, Hárs Nóra és Kalina Yvette vehették át, akik hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek az iskolai tananyag elsajátításában és képességeik játékos fejlesztésében, programokat szerveznek számukra.

photo_camera Balra a Csörögi Tanoda képviselői, középen Pál Márton, jobbra Csató Kata. Fotó: Szivárvány Családokért Alapítvány

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt