Antiszemita merényletet szervezőket fogtak el Németországban

szeptember 17., péntek 5:54

Négy embert, köztük egy 16 éves szíriai fiút vett őrizetbe a német rendőrség azzal a gyanúval, hogy támadást készítettek elő a Dortmundhoz közeli Hagen zsinagógája ellen. "Nagyon komoly és konkrét" értesüléseik szerint a támadók a Jom Kippur ünnepség idején készültek megtámadni a zsinagógát.

Gépfegyveres rendőrök védik a hageni zsinagógát, ahol a hatóságok értesülései szerint iszlamisták merényletet készültek elkövetni Jom Kippur ünnepén. Fotó: MARKUS KLUMPER/dpa Picture-Alliance via AFP

Szerdán a rendőrség körbezárta a zsinagógát, és bombakereső kutyákkal is átvizsgálta, de nem találtak semmilyen veszélyes eszközt.

A 16 éves szíriai fiút, aki Hagenban él, csütörtök reggel vették őrizetbe. A rendőrség az otthonában végzett rajtaütés során még három másik embert is őrizetbe vett.

Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrök csütörtök reggel ütöttek rajta egy 16 éves szíriai fiú otthonán. A bejelentés szerint a fiú lett volna a merénylet egyik elkövetője. Fotó: ROBERTO PFEIL/dpa Picture-Alliance via AFP

Herbert Reul, Észak-Rajna-Vesztvália tartomány belügyminiszterének tájékoztatása szerint a hatóságokat egy informátor értesítette "az iszlamista fenyegetésről". A bejelentésében a merénylet lehetséges időpontját és leendő elkövetőit is megnevezte. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt