Elloptak Velence egyik kastélyából egy neobarokk kandallókeretet, most lett meg

bűnügy
2021 szeptember 17., 05:23
comments 1

Olyan történetről számolt be a police.hu, amin leginkább csak pislogni lehet: most találták meg a nagyjából egy évvel ezelőtt a Hauszmann-Gschwind kastélyból ellopott neobarokk kandallókeretet.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint 2020. július 23. és augusztus 29. között ismeretlen tettes az ajtót befeszítve bement a velencei Hauszmann-Gschwind kastélyba, majd az aulában lévő fából készült, neobarokk stílusú kandalló keretét, valamint annak márvány burkolatát lebontotta és ellopta.

A nyomozók egy tatai restaurátor-műhelyben 2021. szeptember 15-én megtalálták és lefoglalták a körülbelül másfél millió forint értékű kandallókeretet.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.