Több száz madár ütközik bele a World Trade Centerbe

ÁLLAT
2021 szeptember 17., 05:52
comments 2

Egy önkéntes csapat körülbelül 300 döglött madarat talált a terrortámadásban lerombolt, aztán újra felépített World Trade Center körül, amik feltehetően azért haltak meg, mert nekirepültek az üvegablakoknak.

Persze a probléma nem csak a World Trade Center sajátja, a New York City Audubon önkéntesei már évek óta számolják a felhőkarcolóknak ütköző madarakat. A World Trade Centernél talált madarak magas számának egy vihar is az okozója volt, ugyanis miatta nem tudtak olyan magasra szállni a madarak, és könnyen el is térítette őket az útvonalukról.

link Forrás

A World Trade Center és más felhőkarcolók tulajdonosai azt állítják, hogy több módon is próbálnak küzdeni a jelenség ellen, például nem fényvisszaverő üvegeket használtak az építkezések során, és éjszaka a fényeket is tompítják. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.