A francia vadászok ragaszkodnak a ragasztócsapdáikhoz

külföld
2021 szeptember 18., 12:40
photo_camera Tüntetés Redonban Fotó: FRED TANNEAU/AFP

Vadászok tömegei mentek utcára Franciaország délnyugati városaiban, mert a legfelsőbb bíróság betiltott bizonyos madárvadászati módszereket. Mont-de-Marsanban 13 ezren tiltakoztak, az AFP riportja szerint a kultúrájukat féltik, és haragszanak az urbánus elitre, amiért nem hagyják őket békében élni. Az egyik megszólaló „párizsisztáni tálibokról” beszélt.

photo_camera Fotó: FRED TANNEAU/AFP

A bíróság döntése szerint a jövőben nem ejthetnek el madarakat például hálók vagy ragasztócsapdák segítségével. Ezek hagyományos vadászati eszközök Franciaország egyes részein, de szembemennek az uniós előírásokkal, mivel nem alkalmasak arra, hogy csak bizonyos madarakat fogjanak el, bármelyik állat áldozatul eshet.

photo_camera Fotó: FRED TANNEAU/AFP

Aktivisták szerint évente 150 ezer madár pusztul el ilyen módszerek miatt, miközben Európa-szerte probléma a madárpopuláció csökkenése.

Az AFP azt írja, a vadászokkal és támogatóikkal együtt összesen ötmillió ember szavazatát befolyásolhatja az ügy, ezért a kormány gondolkodik rajta, hogy bizonyos módszereket újra engedélyezzen a jövő évi választások előtt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.