A francia vadászok ragaszkodnak a ragasztócsapdáikhoz

szeptember 18., szombat 12:40
4
Tüntetés Redonban Fotó: FRED TANNEAU/AFP

Vadászok tömegei mentek utcára Franciaország délnyugati városaiban, mert a legfelsőbb bíróság betiltott bizonyos madárvadászati módszereket. Mont-de-Marsanban 13 ezren tiltakoztak, az AFP riportja szerint a kultúrájukat féltik, és haragszanak az urbánus elitre, amiért nem hagyják őket békében élni. Az egyik megszólaló „párizsisztáni tálibokról” beszélt.

Fotó: FRED TANNEAU/AFP

A bíróság döntése szerint a jövőben nem ejthetnek el madarakat például hálók vagy ragasztócsapdák segítségével. Ezek hagyományos vadászati eszközök Franciaország egyes részein, de szembemennek az uniós előírásokkal, mivel nem alkalmasak arra, hogy csak bizonyos madarakat fogjanak el, bármelyik állat áldozatul eshet.

Fotó: FRED TANNEAU/AFP

Aktivisták szerint évente 150 ezer madár pusztul el ilyen módszerek miatt, miközben Európa-szerte probléma a madárpopuláció csökkenése.

Az AFP azt írja, a vadászokkal és támogatóikkal együtt összesen ötmillió ember szavazatát befolyásolhatja az ügy, ezért a kormány gondolkodik rajta, hogy bizonyos módszereket újra engedélyezzen a jövő évi választások előtt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt