A tálibok erény- és erkölcstelenségügyi minisztériumot csináltak a nőügyi minisztériumból

külföld
2021 szeptember 18., 09:04
comments 1

A tálib vezetés erény- és erkölcstelenségügyi minisztériummá nevezte át a nőügyi minisztériumot Afganisztánban, írja a Reuters.

A korábbi táblát pénteken le is cserélték a minisztérium előtt, amin most az áll: „Az ima és az útmutatás minisztériumai, valamint az erény előmozdításáért és az erkölcstelenségek megakadályozásáért."

A minisztérium női dolgozói egy videóban arra panaszkodtak, hogy már hetek óta nem jutnak be az épületbe, mert mindig hazaküldik őket. Csütörtökön már a kapukat is bezárták.

Az 1996 és 2001 közötti tálib vezetés pont ugyanígy viselkedett a nőkkel, nem engedték őket se az oktatásba, se dolgozni. Akkor is volt erény- és erkölcstelenségügyi minisztérium, ami erkölcs rendőröket alkalmazott, hogy figyeljék a nők betartják-e a saríát, aki pedig megsértette az iszlám törvényeket, arra nyilvános korbácsolás vagy kivégzés várt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.