Kabulban már hazaküldik a dolgozó nőket

2021 szeptember 19., vasárnap 16:31
5

Afganisztán fővárosa, Kabul új tálib polgármestere azt mondta a városban dolgozó nőknek, hogy maradjanak otthon, hacsak a munkahelyükön betöltött pozíciójukat nem tudja átvenni egy férfi. A polgármester azt mondta, a talibán szükségesnek ítélte, hogy egy ideig megakadályozza a nőket a munkában.

A tálibok legutóbbi uralkodása idején a munkahelyekről és az oktatásból is ki voltak tiltva a nők.

Miután a múlt hónapban az amerikai erők kivonulása után elfoglalták az országot, a tálibok bejelentették, hogy a nők jogait tiszteletben tartják „az iszlám törvény keretei között”, és ők a sáriát követik.

A volt védelmi minisztériumnál tiltakozó afgán nők. Tüntetésüket a tálibok vasrudakkal és puskatussal verték szét. Fotó: BILAL GULER/Anadolu Agency via AFP

A hatalom átvétele óta a tálibok a dolgozó nőknek azt mondták, maradjanak otthon, amíg a biztonsági helyzet javul, és a tálib harcosok megverték az (egyedül férfiakból álló) ideiglenes kormány ellen tiltakozó nőket. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt