63 pingvinnel végzett egy méhraj Fokváros közelében

2021 szeptember 20., hétfő 13:13
Afrikai pingvinek kolóniája Boulders Beachen Fotó: SAVERIO GATTO/Biosphoto via AFP

Egy ritka, ám annál brutálisabb esetről számoltak be dél-afrikai madárvédők a BBC tudósítása szerint: egy méhraj összesen 63 veszélyeztetett afrikai pingvint ölt meg Fokváros közelében.

A Simon's Towni kolóniából származó madarak tetemeire a parton találtak rá. Mindegyiken több méhcsípést fedeztek fel az állatvédők, más fizikai sérülésük viszont nem volt.

A dél-afrikai nemzeti parkok működtetői szerint ez volt az első méhtámadás a Boulders Beach tengeröbölben, ami egyébként egy kifejezetten népszerű turistacélpontnak is számít az országban.

Dr. Alison Kock tengerbiológus a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a méhek maguktól sosem csípnek meg madarakat, hacsak nem provokálják őket. Feltehetően az történt, hogy egy pingvin vagy valamely más állat megzavarta a méhkaptárt, ahonnan a méhek menekülni kezdtek, rajba álltak, és agresszívvá váltak.

A méhek a szemük környékén csípték össze a madarakat - volt olyan pingvin, ami összesen 27 csípést szenvedett el.

A kis méretű afrikai pingvinek jellemzően Dél-Afrika és Namíbia partjainál és szigetein élnek. Populációjuk gyorsan csökken, elsősorban a kereskedelmi célú halászat és az az által okozott környezeti változások miatt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt