63 pingvinnel végzett egy méhraj Fokváros közelében

ÁLLAT
2021 szeptember 20., 13:13
Afrikai pingvinek kolóniája Boulders Beachen
photo_camera Afrikai pingvinek kolóniája Boulders Beachen Fotó: SAVERIO GATTO/Biosphoto via AFP

Egy ritka, ám annál brutálisabb esetről számoltak be dél-afrikai madárvédők a BBC tudósítása szerint: egy méhraj összesen 63 veszélyeztetett afrikai pingvint ölt meg Fokváros közelében.

A Simon's Towni kolóniából származó madarak tetemeire a parton találtak rá. Mindegyiken több méhcsípést fedeztek fel az állatvédők, más fizikai sérülésük viszont nem volt.

A dél-afrikai nemzeti parkok működtetői szerint ez volt az első méhtámadás a Boulders Beach tengeröbölben, ami egyébként egy kifejezetten népszerű turistacélpontnak is számít az országban.

Dr. Alison Kock tengerbiológus a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a méhek maguktól sosem csípnek meg madarakat, hacsak nem provokálják őket. Feltehetően az történt, hogy egy pingvin vagy valamely más állat megzavarta a méhkaptárt, ahonnan a méhek menekülni kezdtek, rajba álltak, és agresszívvá váltak.

A méhek a szemük környékén csípték össze a madarakat - volt olyan pingvin, ami összesen 27 csípést szenvedett el.

A kis méretű afrikai pingvinek jellemzően Dél-Afrika és Namíbia partjainál és szigetein élnek. Populációjuk gyorsan csökken, elsősorban a kereskedelmi célú halászat és az az által okozott környezeti változások miatt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.