Elhalasztják a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

szeptember 20., hétfő 14:10
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt

„A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének Elnöksége (MKKE) a jelenleg növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését elhalasztja” - áll a könyvterjesztők és könyvkiadók fő érdekvédelmi szervezetének hétfő délutáni közleményében.

Az MKKE vezetősége szerint a külföldi kiállítók többsége már most sem szívesen vállalkozik arra, hogy tömegrendezvényeken vegyen részt, és novemberre ez a helyzet alighanem csak romlani fog.

Azt is írják, hogy a zárt térben tervezett eseményeknél nem tudják betartatni a maximum 500 fős látogató létszámot, továbbá a csoportos, termekben zajló beszélgetések kivitelezése is korlátokba ütközik.

Az MKKE szerint az Ünnepi Könyvhetet sikerült biztonságosan megtartani, viszont a továbbiakban nem szabad figyelmen kívül hagyni az egyre fokozódó egészségügyi kockázatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt