Holtan találhatták az eltűnt Instagram-sztárt

bűnügy
2021 szeptember 20., 09:18
comments 1

Az ország nyugati hegyvidékén, Wyoming államban találtak rá egy nemzeti parkban egy holttestre, ami külső jelei alapján akár Gaby Petitóé is lehet. Az FBI tájékoztatása szerint a tudományos vizsgálatok lezárultáig nem lehet száz százalékos bizonyossággal állítani, hogy valóban Petito holttestét találták-e meg, de a leírások alapján ez elég valószínűnek tűnik.

link Forrás

Gabrielle, vagy barátainak Gabby Petito idén júliusban barátjával, Brian Laundrieval Floridából vágott neki az Egyesült Államoknak, hogy lakóautóvá alakított fehér furgonjával nomádként járja be az országot. Útjukat a közösségi médiában dokumentálva hamar sztárrá váltak. Rendre közöltek képeket és videókat, amelyek alapján tökéletes idillben vágtak keresztül az országon. Úgy tervezték, hogy novemberig fognak csavarogni.

Mígnem aztán Laundrie szeptember elején váratlanul haza nem tért Floridába Petito furgonjával, de a lány nélkül. Laundrie hallgatásba burkolózott, nem beszélt arról, hogy mi történt, még a lány családját se kereste fel. Petito családja tíz nappal Laundrie hazatérte után jelezte a lány eltűnését.

Pénteken aztán újabb fordulatot vett a rejtélyes ügy, aznap ugyanis Laundrie-nak is nyoma veszett, és bár a mentőalakulatok kutyákat és drónokat bevetve egész hétvégén kutatták egy floridai rezervátum egész területén, egyelőre nem találják a nyomát.

Gabby Petito, a háttérben Brian Laundrieval a furgonos nomád kalandjuk indulásakor készített videóban.
photo_camera Gabby Petito, a háttérben Brian Laundrieval a furgonos nomád kalandjuk indulásakor készített videóban. Fotó: Screenshot via Van Life / Youtube

Családja közleményben reagált a hírre, hogy megtalálhatták Petito holttestét. "Szívszaggatók a hírek Gabby Petitóról. A Laundrie család imádkozik érte és családjáért" - írták.

Petito eltűnése nagy vihart kavart a közösségi médiában. A pár közös posztjait kommentek ezrei árasztották el, pénteken pedig már tüntetők is megjelentek Laundriék otthonánál, választ követelve a kérdésre, hogy "hol van Gabby?".

Petito eltűnése előtt két héttel már voltak jelei, hogy valami még sincs rendben az álomutazáson. Utah államban, Moab város közelében rendőröket hívtak a párra családon belüli erőszak gyanúja miatt. A rendőrség által közzétett, testkamerával készült felvételeken az látszik, hogy Petito sírva panaszkodik a rendőröknek a mentális egészségéről, és arról beszél, hogy egyre többet veszekednek Laundrie-val. A rendőrök akkor azt tanácsolták, hogy a pár töltse külön az éjszakát, de nem indítottak eljárást. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.