Innovatív oktatásba fog Várkonyi Andrea

2021 szeptember 20., hétfő 19:07
6

Szeptember 9-én új szervezet költözött be a Mészáros Lőrinchez és Vida Józsefhez köthető Andrássy út 105. szám alatti villaépületbe: ezúttal nem egy cég, hanem egy nyáron létrehozott alapítvány: az Alapítvány az innovatív oktatásért.

Az alapítványt június 18-án alapították, a Fővárosi Törvényszék július 31-én rendelte el a nyilvántartásba vételét. A kuratórium elnöke Mészáros Lőrinc leendő felesége, Várkonyi Andrea.

Várkonyi ezúttal az oktatás ingoványos területét nézte ki magának: a szervezet céljai közt szerepel „köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusainak szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, továbbá hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása”.

A szervezetnek két további képviselője van: Horváth Ádám kuratóriumi tag és Szentes Richárd, kreatív producer, az Echo TV egykori alkalmazottja.

Az mfor.hu szerint vastag az átfedés az alapítvány és a Várkonyi vezette Whitedog Media tevékenysége között. Utóbbi fő feladata a Mészáros-csoport jótékonysági programjainak menedzselése, míg az alapítvány hasonló tevékenységet folytathat, hiszen a technológiai és infrastrukturális fejlesztés is a profiljához tartozik.

„Talán leendő férje példáját szeretné követni, vagy egyszerűen csak több lábon szeretne állni, de mióta új párjával együtt van a tévés, azóta sorra újabb érdekeltségekkel gyarapodik” - írja sejtetően az mfor.hu.

Várkonyi 2020 szeptemberében alapította a Whitedog Media Kft.-t. A cég négy hónap alatt 127 milliós árbevételre tett szert, 52,8 milliós nyereség mellett. A tulajdonos 35,35 millió forint osztalékot vett ki a vállalatból.

Augusztus 31-től aztán Várkonyi Mészárossal közösen lett tulajdonosa az Ekho Belvedere Kft.-nek. (mfor.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt