Lakott területre zuhant egy katonai kiképzőgép Dallas közelében

külföld
2021 szeptember 20., 04:47
Az amerikai haditengerészet T-45C Goshawk kiképzőgépe. Ilyen zuhant le Dallas közelében lakott területen.
photo_camera Az amerikai haditengerészet T-45C Goshawk kiképzőgépe. Ilyen zuhant le Dallas közelében lakott területen. Fotó: Lt. j.g. John A. Ivancic/U.S. Navy - közkincs

Lakott területen, Dallas egyik elővárosában, Lake Worth-ben zuhant le az amerikai haditengerészet légierejének egyik kiképzőgépe Texasban. A T-45C Goshawk pilótája és az oktató is sikerrel katapultált, túlélte a balesetet - pedig egyikük ejtőernyője még a felsővezetékbe is belegabalyodott.

A gép ugyan lakott területen zuhant le, de nem lakóépületekre. "Az incidens jóval súlyosabb is lehetett volna. Hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy a repülőgép a hátsó udvarokra, nem pedig a lakókra zuhant" - nyilatkozta Ryan Arthur, a helyi tűzoltóság vezetője. Úgy tudni, hogy csak három ember szorult helyszíni ellátásra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.