A kórházba került koronavírusos betegek 90 százaléka nincs beoltva Romániában

külföld
2021 szeptember 21., 07:03
comments 2

Berobbant a járvány az elmúlt héten Romániában, a kórházak alig tudják tartani a lépést a gyors növekedéssel, írja a Székelyhon. A lap beszámolója szerint például a Hargita megye kórházaiban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma egyetlen hét alatt 59-ről 105-re emelkedett. A csíkszeredai kórház közlése szerint

az intézményben kezelt fertőzöttek 90 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen.

A hétfői hivatalos közlés szerint 24 óra alatt 78 fertőzött vesztette életét Romániában. Közel nyolcezer, 7884, koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 952-őt intenzív osztályon.

A kórházban kezelt betegek közt 230 kiskorú van, és közülük húszat ápolnak az intenzív osztályon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.