Novák Katalin válasza a pedagógusbér-emelésre: Szükséges, de életszerűtlen

POLITIKA
2021 szeptember 21., 10:50
comments 10

„Szerintem nincs arról egyáltalán vita, hogy szükség van arra, hogy emelkedjenek majd a pedagógusbérek.” - vezette fel válaszát a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón. Az ATV főmunkatársa azt kérdezte meg Novák Katalintól, hogy a gondolkozik-e a kormány a pedagógusbér számításának megváltoztatásán. A 2013-ban bevezetett életpálya-modell szerint ugyanis a tanárok bértábláját nem a mindenkori, hanem a 2014-es minimálbér 101500 forintos összegéből számolják. Novák nem jött zavarba, válaszát úgy folytatta, hogy

„a pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni, és nem is szeretnék.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt