Kiderült, hogy híres sztároknak tervezett ékszert az a szlovák nő, aki semmire sem emlékezve került elő egy horvát sziget szikláján

szeptember 22., szerda 18:42
1

A horvát rendőrségnek sikerült rájönnie, hogy ki lehet az a nő, akit egy szigeten találtak meg, írja a Guardian. A nőnek fogalma se volt róla, hogy hogyan került oda, ahogy azt se tudta megmondani, hogy ő kicsoda. A rendőrség végül azonosította, és kiderült, hogy egy szlovák formatervező, Daniela Adamcova, aki az Egyesült Államokban is élt, és az általa tervezett ékszereket többek között Diana Ross, Barbra Streisand és Brigitte Bardot is viselte.

A rendőrség azután tudta azonosítani a nőt, hogy hétfőn közzétett fényképe miatt több barátja és ismerőse is jelentkezett náluk.

A horvát lapok szerint az 57 éves Adamcova 2015-ig kisebb megszakításokkal az Egyesült Államokban élt, ahol az általa tervezett ékszerek még a Jóbarátokban is felbukkantak. Az elmúlt években a beszámolók szerint főleg Írországban élt, ahol hajléktalanoknak fenntartott menhelyeken dolgozott.

A nőt szeptember 12-én találták meg Krk szigetén, egy sziklán ült, a tengerhez közeli, a sziget egy elhagyatott pontján. A nő folyékonyan beszélt angolul, de se telefon, se semmiféle irat nem volt nála. A hatóságok szerdai beszámolója szerint a nő állapota stabil, jól reagál a kezelésekre, és hamarosan elhagyhatja majd a kórházat. Amikor rátaláltak, ki volt száradva, és zavart volt. A feltételezések szerint legalább egy éjszakát kinn töltött a sziget lakatlan részén, egy olyan területen, ahol medvék és vaddisznók is fel szoktak tűnni. Annyira gyenge volt, hogy képtelen volt egyedül inni, és az arcán egy vágott seb volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt