Letartóztattak egy férfit amiért biofűvel kereskedett, és az anyját is verte

bűnügy
2021 szeptember 22., 06:53
comments 1

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki biofűvel kereskedett, amibe az egyik vevője belehalt, de a saját anyját is rendszeresen bántalmazta, olvasható az ügyészség közleményében.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember 18-a előtt legalább két személynek adott el új pszichoaktív anyagot. Az egyik fogyasztó a gyanúsítottól vett szer elfogyasztását követő néhány órán belül elhalálozott.

A további megalapozott gyanú szerint az édesanyjával közös háztartásban élő férfi rendszeresen trágár szavakkal illette és bántotta anyját, haját tépte, megpofozta és megrúgta őt.

Az asszonynak a bántalmazások következtében testszerte nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye is. A férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekmények jellege okán fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, továbbá előélete és személyi körülményei miatt a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt