Már öt parlamenti képviselőt csuktak börtönbe, miután hatalomra került a tunéziai elnök

2021 szeptember 22., szerda 7:54

Egy tunéziai katonai bíró kedden börtönbe záratta az iszlamista Karama párt két törvényhozóját, ezzel pedig már öt elnökkritikus képviselő ül börtönben.

Nidal Saudi képviselőt azért ítélték börtönre, mert hónapokkal ezelőtt állítólag inzultálta a repülőtér személyzetét. Saif Eddine Makhloufot pedig azért tartóztatták le, mert az ellene folyó tárgyaláson megfenyegette a katonai bírót, azt állította, hogy lefizették, és részt vesz a puccsban.

Az ország elnöke, Kais Saied július 25-én menesztette a miniszterelnököt, és átvette a hatalmat, miközben nem nevezett ki új miniszterelnököt ,és kilátásba sem helyezte, hogy ez a jövőben meg fog történni. Saied viszont elutasította a puccsal kapcsolatos vádakat, és ígéretet tett arra, hogy fenntartja a meglévő jogokat, hétfőn pedig bejelentette, hogy átmeneti kormányzási szabályokat vezetett be, és új választási törvényt ír. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt