Őrizetbe vett a német rendőrség egy férfit, aki azzal fenyegetőzött egy buszon, hogy mindenkit megöl

külföld
2021 szeptember 22., 04:13

Németországban egy nagyszabású rendőrségi akció keretében őrizetbe vettek kedd este egy férfit, aki állítólag túszokat ejtett egy távolsági buszon Hilpoltstein és Greding települések között az A9-es autópályán.

A német rendőrség egyik szóvivője szerint a 30 éves elkövető vitába keveredett a buszon, és halálosan megfenyegette az utasokat, mondván, mindenkit meg fog ölni. Tülekedés is történt, aminek során ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az incidens miatt a busz a leállósávba állt, az utasok elhagyták a járművet. Csak három buszsofőr maradt hosszabb ideig a gyanúsítottal, de a rendőrség különleges kommandós alakulatának (SEK) intézkedésekor már ők is kiszálltak a járműből. Az SEK villanógránátokat használt az elkövető elkábítása, illetve elfogása érdekében. A gyanúsított nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem világos, hogy valóban túszejtés történt-e.

Az elkövető azt állította, hogy fegyvere van, de őrizetbe vételekor nem találtak nála ilyesmit. A rendőrségi szóvivő szerint ezért most alaposan átkutatják a buszt.

A kommandós alakulatok bevetésével járó rendőrségi akció miatt az autópálya érintett szakaszát ideiglenesen lezárták mindkét irányba, ami miatt hosszú kocsisorok alakultak ki.

A rendőrség közlése szerint a szerbiai rendszámú busz München felé tartott, ahonnan pedig tovább indult volna Délkelet-Európa felé. Egyelőre nem tudni, hogy az utasok mikor folytathatják útjukat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.