2 év börtönt kapott egy lovász, aki bosszúból felgyújtott majdnem 1000 szalma- és szénabálát

2021 szeptember 23., csütörtök 14:34

Bosszúból több száz szalma- és szénabálát gyújtott fel augusztusban egy férfi, akit a Ceglédi Járásbíróság gyorsított eljárásban 2 év börtönbüntetésre ítélt csütörtökön; a döntés nem jogerős – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Égő szalmabálák Makó közelében 2018-ban Illusztráció: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság FB

A vádlott lovászként dolgozott egy cégnél, aminek a telephelyén lakott. Miután a főnökével többször összeveszett a munkán, a férfi egy augusztus eleji hajnalon szándékosan meggyújtott néhány, a cég telephelyének közelében álló széna- és szalmabálát. A vádlott lefeküdt aludni, közben a tűz továbbterjedt, és a lángoknak 360 szalmabála és 600 szénabála vált martalékává. Ezzel a férfi 8,6 millió forintos kárt okozott a sértettnek.

A férfit augusztus második felében tartóztatták le. A Ceglédi Járásbíróság jelentős kárt okozó rongálás miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte. A védő enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A bíró a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt fenntartotta a vádlott letartóztatását. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt