A zamárdiak úgy döntöttek, hogy maradjon náluk a Balaton Sound

szórakozás
2021 szeptember 23., 11:21
comments 2

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere ismertette a Balaton Soundról tartott közvélemény-kutatás végeredményét: eszerint a helyi lakosok többsége azt szeretné, hogy a fesztivált továbbra is a településen rendezzék meg.

A közvélemény-kutatás egy népszavazással ért fel, mert ugyan nem tartottak hivatalos referendumot, de minden helyi lakos szavazhatott, és a zamárdiak több mint fele élt a lehetőséggel. Mintegy 80 százalékuk azt akarta, hogy maradjon a fesztivál.

Az eredmény meglepte a polgármestert, mert két éve, a legutóbbi fesztivál után úgy érezte, hogy a zamárdiak inkább nem akarják többet a strandjukon látni a rendezvényt. (Az elmúlt két nyáron a járvány miatt elmaradt a Balaton Sound.)

A közvélemény-kutató szavazás előtti lakossági fórumon kiderült, hogy a Sound szervezői háromszoros bérleti díjat és háromszoros rekultivációs díjat fizetnének ezentúl. Ez azt jelenti, hogy 55 helyett 150 milliót kap a település, és 30 helyett 90 milliót költenek a strand helyreállítására a buli után.

photo_camera Balaton Sound Fotó: Botos Tamás / 444

Változik az is, hogy a nulladik nappal együtt négynapos rendezvényt ezentúl június végén, vagyis főszezonon kívül, és vasárnapot nem érintve szervezik meg.

A fesztivált 2007-es indulása óta mindig is a zamárdi szabadstrandon rendezték meg,. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt