Egy hódmezővásárhelyi férfi ellopott egy 200 ezer forintot érő bronzszobrot, majd eladta kétezerért

2021 szeptember 23., csütörtök 11:16
5

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többek között egy értékes bronzszobrot vitt el egy helyi kiállításról, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 13. napján megjelent egy hódmezővásárhelyi művészeti központban megrendezett szoborkiállításon. A kiállított műtárgyak közül egy 200.000 forint értékű bronzszobrot egyszerűen leemelt annak tartóoszlopáról, és a hátizsákjába rejtve kisétált az épületből. Még aznap elment egy használtcikk-kereskedésbe, ahol 2.000 forintért eladta a szobrot úgy, hogy valótlanul azt állította, az a sajátja, majd az erről kiállított vételi jegyet aláírta.

A lopással okozott 200.000 forint kár a szobor lefoglalásával, majd tulajdonosának történő visszaadásával megtérült.

Vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy tavaly egy műszaki áruházból ellopott egy fejhallgatót. Emellett kétszer kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a városban, amikor ittas állapotban tettleg bántalmazta a vele szóváltásba keveredett személyeket.

A járási ügyészség a férfit minősített lopás bűntettével és vétségével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint két rendbeli garázdaság vétségének elkövetésével vádolja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt