Újra lehet online előválasztani

POLITIKA
2021 szeptember 23., 14:26
comments 2

A hétvégi nagy fennakadás után az előválasztás online verziója még a hét elején is betegeskedett, ha egyáltalán, csak rendkívül hosszú várakozások árán lehetett leadni szavazatokat, aminek előfeltétele az online szavazó azonosítása.

A fennakadást részben ez a biztonsági intézkedés okozta, ugyanis a rendszer nem volt felkészülve akkora érdeklődésre, ezért nagyon lassan haladt a szavazók azonosítása.

Mára minden jel szerint elhárultak az akadályok. Miklósi kolléga az imént a Facebookon kapott értesítést róla, hogy megint lehet online szavazni. Meg is tette, a regisztrációját követő három percen belül végzett is.

Jómagam a fennakadásokról mit sem tudva pár órával korábban tettem meg ugyanezt, mármint szavaztam. Időpontfoglalás nélkül is megvoltam húsz perc alatt, pedig amikor már túl voltam az adataim megadásán, még 270-en várakoztak előttem az azonosításra, de egész tempósan fogyott a virtuális sor, hogy aztán a képen látható módon azonosíthassanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.