Vádat emeltek az ellentüntető ellen, aki gázpisztolyt rántott elő Dobrev Klára kampányeseményén

bűnügy
2021 szeptember 23., 07:33

Vádat emeltek egy DK-szimpatizáns és egy ellentüntető ellen, aki gázpisztolyt rántott elő Dobrev Klára kampányeseményén Egerben még júniusban, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a 2021. június 4-én tartott kampányrendezvényen a szimpatizánsok mellett ellentüntetők is megjelentek- köztük a II. rendű vádlott - azzal a céllal, hogy megzavarják a kampányeseményt.

A párt szimpatizánsai közül többen sikertelenül próbálták a zavargókat távozásra bírni, akik egy hangfalt is hoztak magukkal, hogy azzal lehetetlenítsék el a rendezvényt. Az I. rendű vádlott, egy DK-szimpatizáns belerúgott az ellentüntetők hangfalába, ami ráborult az egyik ellentüntetőre ezzel 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Ekkor a II. rendű vádlott, az egyik ellentüntető kilépett a társai mellől, meglökte az I. rendű vádlottat, majd a két férfi kölcsönösen taszigálni kezdte egymást. Ennek során a II. rendű vádlott egy hirtelen mozdulattal elővette a gáz- riasztófegyverét, és a kezét az elsütőbillentyűn tartva, azt a másik vádlott irányába tartotta. A férfi végül akkor állt le, amikor a járókelők és fotósok köréjük gyűltek.

photo_camera Fotó: Demokratikus Koalíció

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában I. rendű vádlottat gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével, a másik elkövetőt fegyveresen, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta a gáz- riasztófegyver elkobzását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.