270 ezer dollárt fizet egy indiai fodrászat egy nőnek, mert elrontották a frizuráját

külföld
2021 szeptember 24., 10:24

Egy indiai nő, aki főleg a hajából élt, még 2018-ban, Delhiben elment fodrászhoz, ahol kívánsága ellenére levágták hosszú haját. Mivel addig hajápoló termékeket gyártó cégektől kapott munkákat, ez a fordulat meglehetősen rosszul érintette. Olyannyira, hogy beperelte a szalont. A bíróság úgy ítélte meg, a vendég panasza jogos, és arra kötelezték a fodrászatot, hogy fizessenek 2 millió rúpiát, azaz 271 ezer dollárt a nőnek kártérítésként.

A szalon, ami egy prominens szállodalánchoz tartozik, még fellebbezhet az ítélet ellen. A nőt állítólag nagyon megviselte mentálisan az eset, így nem tudott a munkájára koncentrálni, amit végül el is vesztett.

A szerencsétlen véget ért hajvágás úgy kezdődött, hogy a nő pontosan elmondta, mit szeretne. Azt például nem szerette volna, ha túl sokat vágnak a hajából. Ennek ellenére a fodrász sokat vágott belőle, nagyon sokat. Amikor emiatt panaszkodott, felajánlottak neki egy ingyenes hajregeneráló kezelést. A nő a bíróságon azt mondta, hogy ez csak további károkat okozott a hajának.

(BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.