Az Yves Saint Laurent többé nem használ állati szőrmét

ÁLLAT
2021 szeptember 24., 09:25

Az egyik leghíresebb francia divatmárka, az alapító nevét viselő Yves Saint Laurent 2022-től nem használ állati szőrmét a kollekcióihoz. A döntést az anyavállalat, a Kering jelentette be pénteken. Egy másik márkájuk, a Brioni szintén teljesen szőrmementes lesz.

Állatvédő szervezetek rég lobbiztak azért, hogy a divatipar teljesen leálljon az állati szőrme alkalmazásával. Sok márka és divatház, így a Versace, a Chanel és a Michael Kors egy ideje már így működik.

A PETA állatjogi szervezet rendszeresen szervezett tüntetéseket az Yves Saint Laurent gyakorlata ellen, miután Kate Moss szupermodell a márka egy idei kampányában valódi rókaszőr bundát viselt.

photo_camera Tüntetés az Yves Saint Laurent előtt Párizsban 2021. március 10-én. Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

A Kering csoporton belül a Gucci dobta elsőként a szőrmét, őket a Balenciaga, a Bottega Veneta és Alexander McQueen követte.

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.