Dinamikusan romlanak a járványadatok

járvány
2021 szeptember 24., 07:14
comments 4

Arányaiban nagyot, a korábbi napoknál nagyobbat ugrott a kórházi ápolásra és a gépi lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek száma. Az előbbi 411 főről 438-ra, az utóbbi 48 főről 54-re emelkedett az elmúlt 24 órában az Operatív Törzs tájékoztatása szerint.

link Forrás
link Forrás

Az elmúlt 24 órában 531 új fertőzöttet azonosítottak, de mivel csupán 14435 tesztet végeztek el (a pozitív tesztek aránya így már 3,7 százalék, közelíti az öt százalékos limitet), az Operatív Törzs ezen tájékoztatását egyre inkább tekinthetjük tájékoztató jellegűnek, következtetések levonására a járvány alakulásával kapcsolatban korlátozottan alkalmas. Érdemesebb inkább a kórházi kezelésre, lélegeztetésre szorulók számának alakulását figyelni. De még így is az látszik, hogy az előző héthez képest is romlott a helyzet, az elmúlt napokban rendre bő tíz százalékkal több új fertőzöttet azonosítottak, mint hét nappal korábban.

link Forrás
link Forrás

Az oltási program a romló járványhelyzet ellenére se pörgött fel. Csütörtökön 4264-en kapták meg a védőoltás első dózisát, így az oltottak száma még mindig nem érte el az 5,9 milliót.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.