Kétszer kétmillió forintot és birkapörköltet kért ügyfelétől egy korrupt ügyvéd

2021 szeptember 24., péntek 8:10
3

Korrupció miatt indult eljárás egy szolnoki ügyvéd ellen a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint. Miután 2011-ben megkereste őt egy férfi, akinek a lánya ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás, az ügyvéd azt ajánlotta neki, hogy kétmillió forintért cserébe elintézi, hogy ne vegyék el a lánya jogosítványát, és csak pénzbüntetést kapjon.

A férfi kifizette a pénzt az ügyvédnek, aki ezek után kért egy fazék birkapörköltet is, amit még az ítélethirdetés előtt meg is kapott.

Birkapörkölt készül a karcagi birkafőző fesztiválon 2017. június 24-én Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

2014-ben aztán újra megkereste ezt az ügyvédet a férfi, akinek most nem a lánya, hanem a testvére ellen indult büntetőeljárás ittas vezetés miatt. Az ügyvéd ebben az esetben is felajánlotta a segítségét újabb kétmillió forintért cserébe.

Az nem derült ki, hogy a pénzen felül ebben az esetben is kért-e birkapörköltet, csak azt tudni, hogy nem ismerte el tettét és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt