Milliárdos ingatlanvagyont adna el az ötödik kerület

szeptember 24., péntek 11:40
2

Az V. kerület fideszes vezetése kezdeményezte, hogy a Belváros milliárdos nagyságrendű kerületi ingatlanvagyont árusítson ki - írja a Telex. A hírportál értesülései szerint a két benyújtott tervezet elfogadásával több tucat belvárosi, eddig önkormányzati üzleti és irodacélú ingatlan kerülhet magánkézbe.

Az előterjesztés szerint egyrészt az önkormányzat által évek óta biztosított 30 százalékos bérlői árkedvezményre, másrészt arra hivatkoznak, hogy az ingatlanhelyiségek kihasználatlanok.

Az ellenzéki pártok közös, Tiéd a Belváros nevű frakciójának vezetője, Kovács Alex Gábor a Telexnek azt mondta, a kerületi ülésen, ahol a javaslatot megvitatták, a fideszes polgármester háromszor is szavaztatott egy javaslatról, mert a fideszes képviselők egy része sem első, sem pedig második nekifutásra nem találta el a megfelelő gombot. „Mindez akár nevetségesnek is tűnhet – csakhogy a tét az önkormányzat ingatlanvagyona, amit a fideszes kerületvezetés elképesztő tempóban tapsol el” – mondta Kovács.

Úgy látszik, hogy a kerület rohamtempóban szabadulna a milliárdokat érő ingatlanvagyontól, pedig az ellenzéki képviselők azt állítják, még mindig nem kapták meg azokat az adatokat, melyek az eladást indokolják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt