Milliárdos ingatlanvagyont adna el az ötödik kerület

POLITIKA
2021 szeptember 24., 11:40
comments 1

Az V. kerület fideszes vezetése kezdeményezte, hogy a Belváros milliárdos nagyságrendű kerületi ingatlanvagyont árusítson ki - írja a Telex. A hírportál értesülései szerint a két benyújtott tervezet elfogadásával több tucat belvárosi, eddig önkormányzati üzleti és irodacélú ingatlan kerülhet magánkézbe.

Az előterjesztés szerint egyrészt az önkormányzat által évek óta biztosított 30 százalékos bérlői árkedvezményre, másrészt arra hivatkoznak, hogy az ingatlanhelyiségek kihasználatlanok.

Az ellenzéki pártok közös, Tiéd a Belváros nevű frakciójának vezetője, Kovács Alex Gábor a Telexnek azt mondta, a kerületi ülésen, ahol a javaslatot megvitatták, a fideszes polgármester háromszor is szavaztatott egy javaslatról, mert a fideszes képviselők egy része sem első, sem pedig második nekifutásra nem találta el a megfelelő gombot. „Mindez akár nevetségesnek is tűnhet – csakhogy a tét az önkormányzat ingatlanvagyona, amit a fideszes kerületvezetés elképesztő tempóban tapsol el” – mondta Kovács.

Úgy látszik, hogy a kerület rohamtempóban szabadulna a milliárdokat érő ingatlanvagyontól, pedig az ellenzéki képviselők azt állítják, még mindig nem kapták meg azokat az adatokat, melyek az eladást indokolják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.