Nem nőtt nagyot a gyerekvállalási kedv

társadalom
2021 szeptember 24., 08:50
comments 9

Korrigálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az augusztusi demográfiai adatokat: korábban a KSH még azt közölte, hogy júliusban 9632-en haltak meg, most viszont már 10 189-re módosította a számot - írja a hvg.hu.

Maga a korrekció a járvány legsúlyosabb hónapjaiban nem volt szokatlan jelenség, hiszen több volt a halott, és lassabban érkeztek be az adatok, de valamiért a helyzet azóta se változott. A júliusi adatokat 557-tel, a júniusit 99-cel korrigálták, de még az elhunytak januári számához is hozzá kellett adni kettőt. Eddig ebben az évben 100 591-en haltak meg, 19 százalékkal többen, mint 2020 első nyolc hónapjában. Az év első nyolc hónapjában összesen 39 971-gyel többen haltak meg, mint ahányan születtek, ez a szám tavaly ilyenkor 23 368 volt.

Viszont harminchattal több gyerek született idén augusztusban, mint tavaly, összesen 8178. Ugyanakkor az egész évben eddig 0,9 százalékkal kevesebb, 60 620 gyerek született, mint tavaly ebben a nyolc hónapban. A nők - csakúgy, mint tavaly - átlagosan 1,55 gyereket vállalnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.