Sietősen menekítik javaikat Svájcba a német milliomosok

szeptember 24., péntek 10:57
2

Bankárok és adójogászok szerint sok német milliomos számára elég sürgős lett, hogy vagyonát Svájcba menekítse, feltehetően a vasárnapi választások miatt - írja a Reuters.

Ha a balközép szociáldemokraták (SPD), a radikális baloldali Linke és a Zöldek alakítanak balos nagykoalíciót, akkor várható, hogy ismét bevezetik a vagyonadót, és szigorítanak az örökösödési adón. A szupergazdagok számára ez érzékeny téma, mondta a hírügynökségnek egy németországi székhelyű, svájci ügyekkel foglalkozó adójogász. Szerinte a leggazdagabb vállalkozó családok eléggé meg vannak rémülve.

Bár Svájc igyekszik lebontani magáról azt a képet, hogy minden milliárdot kényelmesen el lehet tüntetni náluk, úgy tűnik, még mindig őket tartják a legbiztonságosabb rejtekhelynek.

A Nemzetközi Fizetések Bankja (Bank for International Settlements – BIS) adatai szerint 2021 első negyedévében 5 milliárd dollárral növekedtek a német cégek és háztartások Svájcban elhelyezett betétjei, ami így összesen már 37 és fél milliárd dollár. És ebben még nincsenek benne a részvények, a kötvények vagy más pénzügyi termékek.

„Sok vagyonos ember, főleg vállalkozók attól félnek, hogy bárhogy is alakulnak a választások, balra tolódás várható” - mondta Florian Dürselen svájci vagyonkezelő.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt