Gyurcsány rendreutasított egy ellentüntetőt, aki szerinte megpróbálta széttrollkodni a DK gyűlését

POLITIKA
2021 szeptember 26., 15:32
comments 11

Egy fideszes instagram-profil hozott nyilvánosságra vasárnap egy felvételt a Demokratikus Koalíció szombaton megtartott, debreceni kampányrendezvényéről, amin részt vett Gyurcsány Ferenc pártelnök, volt miniszterelnök is.

A néhány másodperces klipen az látható, hogy Gyurcsány egészen közelről rendreutasít egy férfit, és arról beszél neki, hogy nem lehet így viselkedni egy európai országban, ezért azt javasolja neki, hogy fogja be a száját, és viselkedjen rendesen. A beszélgetést többen kamerázták és kommentálták is, miután Gyurcsány hátrafordult majd távozott.

A felvételt, minden előzmény vagy kontextus nélkül, vasárnap reggel óta sorozatban osztja meg a kormányzati média.

Néhány órával megjelenése után Gyurcsány Facebook-videóban reagált az incidensre. A volt kormányfő ezen azt mondta, hogy valóban rendreutasított egy férfit, aki megpróbálta széttrollkodni a rendezvényüket - egyébként másokkal együtt, akik elmondása szerint kiabáltak, káromkodtak, és „küldték el a mieinket, akikkel beszélgettünk az ország dolgairól”.

Gyurcsány szerint volt olyan, akit annyira feldúlt a provokáció, hogy sírva távozott a helyszínről. Szerinte ezt nem lehet hagyni: „...meg kell védenünk magunkat, és vissza kell utasítani - ez az egyetlen módja, hogy érezzék, nem csinálhatnak ebben az országban azt, amit akarnak, mert ez a mi országunk is. És ezt fogom tenni legközelebb is. Ez a legkevesebb.” (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.