Az érettségizett diákok közel negyede ment külföldi egyetemre a Fazekasból

oktatás
2021 szeptember 27., 08:09

A korábbi 30 százalékkal szemben 2021-ben a végzősöknek nem egészen 23 százaléka ment külföldi egyetemre a Fazekasból - mondta az Eduline-nak Erős-Honti Zsolt, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium megbízott igazgatója. Szerinte ebben a csökkenésben Brexit és a járványhelyzet is szerepet játszott. A legtöbb érettségizett diák brit egyetemekre, illetve Hollandiába ment, valamint az Egyesült Államokba.

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete a Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren.
photo_camera A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete a Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A Fazekas az ország egyik legerősebb középiskolája. Idén nyáron ez a gimnázium is felkerült a Telegraph brit napilap rangsorára, melyen az a 20 gimnázium szerepelt, ahonnan a legtöbb diák jut be a két legnevesebb brit egyetem, az Oxford és a Cambridge képzéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.