Az érettségizett diákok közel negyede ment külföldi egyetemre a Fazekasból

oktatás
2021 szeptember 27., 08:09

A korábbi 30 százalékkal szemben 2021-ben a végzősöknek nem egészen 23 százaléka ment külföldi egyetemre a Fazekasból - mondta az Eduline-nak Erős-Honti Zsolt, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium megbízott igazgatója. Szerinte ebben a csökkenésben Brexit és a járványhelyzet is szerepet játszott. A legtöbb érettségizett diák brit egyetemekre, illetve Hollandiába ment, valamint az Egyesült Államokba.

photo_camera A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete a Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A Fazekas az ország egyik legerősebb középiskolája. Idén nyáron ez a gimnázium is felkerült a Telegraph brit napilap rangsorára, melyen az a 20 gimnázium szerepelt, ahonnan a legtöbb diák jut be a két legnevesebb brit egyetem, az Oxford és a Cambridge képzéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt