Erős földrengés volt Krétán, egy ember meghalt

külföld
2021 szeptember 27., 07:49

A Richter-skála szerinti 6,5-ös erősségű földrengés volt hétfő reggel a görögországi Kréta szigetén. A földmozgás középpontja Irákliótól kb. 20 kilométeres távolságra, a sziget belseje felé volt, a földközi-tengeri szeizmológiai intézet (EMSC) közleménye szerint két kilométeres mélységben. Egyelőre nem tudni sérültekről vagy károkról. (MTI)

Update 11:10:

Egy férfi meghalt, amikor egy felújítás alatt álló templom kupolája összeomlott. Emellett legalább kilenc ember megsebesült, és számos épület megrongálódott. Az Athéni Geodinamikai Intézet pontosított az adatokon, 5,8 volt a földrengés erőssége, tíz kilométeres mélységben. (Reuters)

Templom az Iráklióhoz közeli hegyekben.
photo_camera Templom az Iráklióhoz közeli hegyekben. Fotó: ELLEN ROONEY/robertharding via AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.