Publicus: a budapestieket nem érdekli a „mingránsozás”, a többség 2022-ben az ellenzéki összefogásra szavazna

2021 szeptember 27., hétfő 4:44

A „migránsozás” sem segít a kormánypártoknak a fővárosban, a budapestiek 58 százaléka akkor is az ellenzéki összefogásra voksolna 2022-ben, ha addig egy Magyarországot is érintő menekültválság alakulna ki – írja a Népszava a Publicus Intézet nekik készített felmérése alapján.

A Népszava szerint Orbán Viktornak jól jönne egy 2015-öshöz hasonló menekültválság, mert bár a felmérés szerint Budapesten 28 százalékra számíthat a Fidesz, a községekben már 44 százalékot kapnának az ellenzék 34 százalékával szemben. De egy esetleges menekültválságban tartott parlamenti szavazáson az ellenzék és a mostani kormánypártok is 39-39 százalékot kapnának.

A Publicus felmérése szerint Magyarországon a lakosság 71 százaléka azt gondolja, hogy az Afganisztánban történtek miatt nagy valószínűséggel a 2015-ben tapasztalthoz hasonló menekülthullám indul Európa és így Magyarország felé is. Mindössze 20 százalék nem tart ettől.

A kormánypárti szavazók mindössze 9 százaléka gondolja úgy, hogy be kellene fogadni azokat, akik bizonyítani tudják, hogy életveszélyből menekülnek. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok 23 százaléka pedig azt tartaná helyesnek, ha a menekülőket egyszerűen visszatoloncolnák Afganisztánba.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt