Szijjártó szerint technikai kérdés a pozsonyi luxusrepülős útja

POLITIKA
2021 szeptember 27., 18:45
comments 10

Szijjártó Péter nem tudja, mennyibe került múlt heti, luxusrepülős utazása Budapestről Pozsonyba.

„Ha nem a honvédség gépeit használjuk, akkor a ránk érvényes közbeszerzési szabályok alapján bérleti szerződéssel használjuk, így természetesen béreltük a hétfőn igénybe vett repülőgépet is” - mondta a külügyminiszter az RTL Híradó kérdésére.

photo_camera Fotó: MARCUS BRANDT/AFP

Néhány napja Hadházy Ákos független képviselő derítette ki, hogy a magángép tulajdonosa egy olyan cég, ami - a gép megvásárlása után - hárommilliárd forintos támogatást kapott a kormánytól.

Szijjártó azt mondta: „Én elhiszem, hogy még vannak olyanok, akiknek még izgalmas, ha az ember repülőre száll, vagy más közlekedési eszközt választ. De higgyék el, nekem ez nem okoz semmiféle izgalmat. Nekem ez egy munkavégzési, technikai kérdés. Ha azt mondják, hogy ekkorra kell odaérni, és akkor azzal kell mennem, akkor én odamegyek, azt' azzal megyek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.