Hogyan segíthet egy alkalmazás a költséghatékony lakásfelújításban

hirdetés
2021 szeptember 28., 06:24
ad

Egy régebbi lakás vásárlásakor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy idővel felújítása lesz szükség.

Ha már a teljes átalakítás mellett dönt, jó, ha szakemberek szolgáltatásait veszi igénybe, hogy a legtöbbet hozza ki a projektből. A Wilio alkalmazásnak köszönhetően szinte azonnal talál megfelelő szakértőt.

A Budapesten élő Anikó férjével együtt egy régebbi háromszobás lakást vásárolt, és úgy döntöttek, hogy felújítják. „Mikor megvettük a lakást, rögtön tudtuk, hogy nagy beruházásra lesz szükség az átalakítás során. Elég világos elképzelésem volt arról, hogy mit akarok, de valóban körülményes munkáról volt szó. Ezért úgy döntöttünk, hogy igénybe vesszük egy tapasztalt építész szolgáltatásait " - mondja Anikó.

Ajánlottak neki egy szakértőt, de azok a feltételek, amelyek mellett hajlandó lett volna kivitelezni a munkát, nem feleltek meg nekik. „Az ajánlata túl drága volt, és meghaladta az anyagi keretünket. Így elkezdtem keresgélni az interneten, és eljutottam egészen a Wilio alkalmazásig” - részletezi Anikó. Megállapította, hogy több ezer szakember kínálja szolgáltatásait a Wilio alkalmazáson keresztül, egész Magyarország területén.

"Feltöltöttem az alkalmazásba a 3 szobás lakás teljes rekonstrukciójára vonatkozó ajánlatkérésemet, és fokozatosan elkezdtem ajánlatokat kapni az építészektől" - teszi hozzá Anikó, aki szerint az alkalmazás egyik nagy előnye, hogy egyszerű és átlátható: "Mindenki tudja kezelni. Az alkalmazás intuitív módon működik, és mindössze annyit a teendő, hogy fel kell tölteni az elkészített fényképeket a projektről, hogy a szakember pontosan tudja, miről van szó.”

Az ajánlatkérő végül öt szakember közül választott, akik válaszoltak az ajánlatára. „Mindenkinek válaszoltam, és átvettük az igényeimet, valamint a projektre rendelkezésre álló költségvetést. Részletesen megnéztem az értékeléseket és a véleményeket, és háromtól kértem, hogy mutassa be az előző munkáit. Nagyra kell becsülnöm minden érintett professzionális megközelítését " - magyarázza Anikó.

Anikó, aki végül a kommunikáció alapján kiválasztott egy szakembert és folytatta vele az egyeztetést. Végül megegyeztek, és a szolgáltató elkészítette a lakás rekonstrukciójának teljes tervét.