Joe Biden megkapta a harmadik oltását, természetesen kamerák előtt

járvány
2021 szeptember 28., 05:42

Az oltás pillanatáról Joe Biden videót is posztolt Twitterére, ahol azt írta, megkapta a harmadik, emlékeztető oltást, ami az elsőhöz és a másodikhoz hasonlóan „biztonságos és egyszerű” volt. Ezek után arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát, mert „együtt életeket menthetünk és legyőzhetjük ezt a vírust”.

link Forrás

A 78 éves amerikai elnök elmondása szerint azért kapott harmadik oltást, mert 65 év feletti. Elmondta, hogy felesége, Jill Biden is hamarosan megkapja a harmadik, emlékeztető oltását.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a múlt héten hagyta jóvá, hogy a 65 évnél idősebbek, a valamilyen alapbetegségben szenvedő, illetve az egészségügyi szempontból veszélyes munkahelyen dolgozók megkaphassák a Pfizer vakcinájának harmadik, koronavírus elleni, emlékeztető oltását.

Az Egyesült Államokban az kaphatja meg a harmadik oltását, aki legalább hat hónapja kapta meg a másodikat. Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) egyelőre nem hagyta jóvá a Moderna emlékeztető oltásra vonatkozó kérelmét, a Johnson and Johnson vállalat pedig még be sem nyújtotta azt.

Az MTI azt írja, a CDC adatai szerint az Egyesült Államok felnőtt lakosságának 23 százaléka még egyetlen oltást sem kapott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.