Koronavírus-számok Magyarországon 10/20/2021
Elhunytak + 30 Σ 30 448
Kórházban + 59 Σ 1 058
Fertőzöttek + 1 668 Σ 838 916
Tesztek + 15 524 Σ 7 197 609
Oltottak + 2 718 Σ 5 929 164
A legújabb trendek

Joe Biden megkapta a harmadik oltását, természetesen kamerák előtt

szeptember 28., kedd 5:42

Az oltás pillanatáról Joe Biden videót is posztolt Twitterére, ahol azt írta, megkapta a harmadik, emlékeztető oltást, ami az elsőhöz és a másodikhoz hasonlóan „biztonságos és egyszerű” volt. Ezek után arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát, mert „együtt életeket menthetünk és legyőzhetjük ezt a vírust”.

A 78 éves amerikai elnök elmondása szerint azért kapott harmadik oltást, mert 65 év feletti. Elmondta, hogy felesége, Jill Biden is hamarosan megkapja a harmadik, emlékeztető oltását.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a múlt héten hagyta jóvá, hogy a 65 évnél idősebbek, a valamilyen alapbetegségben szenvedő, illetve az egészségügyi szempontból veszélyes munkahelyen dolgozók megkaphassák a Pfizer vakcinájának harmadik, koronavírus elleni, emlékeztető oltását.

Az Egyesült Államokban az kaphatja meg a harmadik oltását, aki legalább hat hónapja kapta meg a másodikat. Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) egyelőre nem hagyta jóvá a Moderna emlékeztető oltásra vonatkozó kérelmét, a Johnson and Johnson vállalat pedig még be sem nyújtotta azt.

Az MTI azt írja, a CDC adatai szerint az Egyesült Államok felnőtt lakosságának 23 százaléka még egyetlen oltást sem kapott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt