Orbán visszautasította az EP tényfeltáró delegációjával való találkozást

POLITIKA
2021 szeptember 28., 07:46
comments 3

Magyarországra érkezik az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége, ami elsősorban a jogállami normák érvényesüléséről akar tájékozódni. A Népszava azt írja, a hét tagú delegációt Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter fogadja. A lap szerint az EP-képviselők szerettek volna találkozni Orbán Viktorral is, de a miniszterelnök elutasította a megkeresést.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A küldöttség tagjai megbeszélést folytatnak többek között Karácsony Gergely főpolgármesterrel, fideszes és ellenzéki parlamenti képviselőkkel, az ellenzéki pártok vezetőivel, számos független, illetve kormánypárti újságíróval, társadalomkutatóval, civil szervezet vezetőjével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.