Eddig 20 választókerületből 19-et nyert meg Dobrev Klára, 1-et Jakab Péter

POLITIKA
2021 szeptember 29., 19:17

Újabb 5 választókerület eredményét ismertették hivatalosan, 20-nál járunk, bőven van még, nem megy gyorsan a számolás.

Ebben az ötös csomagban volt az első olyan választókerület, amit nem Dobrev Klára nyert. És nem is az összes eddigi szavazás alapján második Karácsony Gergely vagy a harmadik Márki-Zay Péter.

Szabolcs 5-ös választókerületben Jakab Péter támogatása volt a legnagyobb, a szavazatok 47,55 százalékát kapta. Dobrev lett itt a második 27,56-tal. Jakab Kalocsán (Bács-Kiskun 3.) is jobban szerepelt az eddigi eredményeinél, ott második lett. Karácsony Gergely Kalocsán csak 4. lett, ahogyan a Fejér megye 2-es választókerületében is, bár ott nagyon kicsi (két százalékon belüli) volt a különbség a második helyezett Márki-Zay, a harmadik Jakab és Karácsony között.

Az 5 újabb választókerület némileg módosította az összeredményt, de a sorrend nem változott. Dobrev vezet, Karácsony a második, Márki-Zay a harmadik, Jakab a 4., Fekete-Győr az ötödik.

photo_camera Fotó: Created with Datawrapper

Arányosítva így néz ki mindez:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.